Cod portocaliu de ninsoare și viscol la munte și cod galben de vânt în 12 județe din vestul țării

Meteorologii au emis, luni seara, o avertizare nowcasting de cod portocaliu de ninsoare și viscol pentru zona montană. De asemenea, în 12 județe din vestul, centrul și nordul țării se anunță vânt puternic.

ANM a emis avertizare cod galben de intensificări ale vântului în zona de munte și regiunile vestice și nord-vestice, valabilă începând de luni seara de la ora 18.00 până marți dimineață la ora 10.00.

În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80…100 km/h. Vântul se va intensifica și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h, transmite ANM.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, zăpadă puternic spulberată în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700m, valabil pentru același interval de timp.

În intervalul menționat în Carpații Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...