Colecția de documente ale CIA cu privire la OZN-uri e acum disponibilă (VIDEO)

Mii de documente CIA declasificate despre așa-numitele OZN-uri – obiecte zburătoare neidentificate – au fost făcute publice și sunt disponibile în arhiva online Black Vault.

Baza de date conține peste 2.700 de documente legate de OZN-uri desecretizate de CIA din anii 1980. Documentele au fost obținute în urma unui lung șir de cereri privind liberul acces la informațiile de interes public (Freedom of Information Act) depuse secolul trecut.

De-a lungul timpului s-au strâns atât de multe cereri, încât CIA a creat un CD-ROM cu documentele desecretizate, cunoscut drept „Colecția OZN”.

În vara lui 2020 CD-ROM-ul a fost cumpărat de John Greenwald Jr., creatorul Black Vault, iar acesta a finalizat încărcarea în format PDF a tuturor documentelor de pe CD pe website-ul său. Prin urmare, toate acestea sunt disponibile „la liber” pe site-ul Black Vault.

Peste 2,2 milioane de pagini legate de OZN-uri

Deși CIA pretinde că aceasta este ‘întreaga’ lor colecție de documente (declasificate), s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe website.

Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, adaugă acesta. Deși noile documente nu sunt deloc de neglijat, ele reprezintă doar o infimă parte din baza de date enormă a Black Vault, care conține peste 2,2 milioane de pagini de materiale legate de obiecte zburătoare neidentificate.

Documentele ar conține toate rapoartele privind observarea OZN-urilor din lume, din anii 1950 până în anii 2000, potrivit Il Giornale.

Cercetând dosarele guvernamentale, publicate pe „Black Vault”, putem afla de exemplu despre o serie de explozii misterioase, care s-au petrecut într-un oraș rus, despre un reportaj care relata ciudata apariţie a unui obiect zburător lângă Baku, capitala Azerbaidjanului, precum și de semnalarea unor „farfurii zburătoare” în America de Sud, în anii 1960, și în Coreea de Sud, potrivit The Guardian.

Fenomenele aeriene neidentificate

Greenewald a declarat pentru „Motherboard” că CIA-ul a stocat documentele într-un format „învechit”, care îngreunează analizarea lor.

Washingtonul pare să fi luat în serios problema OZN-urilor, dat fiind că, la sfârșitul lunii decembrie 2020, în decretul „stimulus” a fost inclus și un capitol prin care Comisia de informații a Senatului a cerut Pentagonului și Departamentului Apărării să întocmească un raport despre OZN-uri.

Documentul trebuie întocmit în termen de șase luni. În luna august 2020, Departamentul Apărării a creat un grup de lucru pentru obiecte zburătoare misterioase pentru a „detecta, analiza și cataloga UAP-urile – fenomenele aeriene neidentificate – care ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a SUA”, după ce parlamentarii au făcut presiuni asupra Departamentului pentru a face investigații mai serioase în acest sens.

Au făcut multă senzație

Video-urile publicate de Departamentul Apărării al Statelor Unite, în aprilie anul trecut, care arătau prezenţa câtorva obiecte neidentificate în spațiul aerian american, au făcut multă senzaţie: imaginile fuseseră surprinse de niște piloți.

Fostul senator american Harry Reid, responsabil cu OZN-urile și UAP-urile, în calitate de deputat, a redistribuit video-ul, scriind: „Statele Unite trebuie să arunce o privire serioasă și științifică asupra acestui lucru și asupra potențialelor implicații asupra securității naționale. Cetăţenii americani merită să fie informați„.

Tot în ceea ce priveşte subiectul OZN-urilor, într-un interviu acordat ziarului „Yediot Aharonot”, în luna decembrie 2020, generalul în rezervă Haim Eshed, șeful programului de securitate spațială al statului evreiesc din 1981 până în 2010, a dezvăluit că țara sa ar fi în contact cu extratereștrii, potrivit RADOR.

Profesorul, în vârstă de 87 de ani, a explicat că „obiectele zburătoare neidentificate au cerut să nu fie divulgată prezenţa lor aici, deoarece omenirea nu este încă pregătită”. Fostul înalt funcţionar a mai declarat că extratereştrii există şi că fostul președinte al SUA, Donald Trump, ştie acest lucru.

https://www.youtube.com/watch?v=Tv9Oz4ULqWs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...