Colegiul Electoral Federal din SUA a confirmat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale

Electorii americani au votat, luni, iar Colegiul Electoral Federal a confirmat, luni seară, alegerea lui Joe Biden, candidatului Partidului Democrat, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale a primit 302 voturi ale electorilor federali și a depășit pragul de 270 de voturi, necesar pentru confirmarea în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

La câteva ore după anunțul Colegiului Electoral preşedintele ales, Joe Biden, a ținut un discurs în care a criticat luni în mod ferm refuzul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea în alegerile prezidenţiale din SUA, inclusiv prin procesele intentate pentru a contesta rezultatul scrutinului, informează AFP.

„Este o poziţie extremă pe care nu am mai văzut-o până acum”, a declarat Joe Biden. „O poziţie care a refuzat să respecte voinţa poporului, să respecte statul de drept şi a refuzat să onoreze Constituţia noastră”, a adăugat el.

Este prima dată când Joe Biden l-a atacat atât de direct pe Donald Trump în această privinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...