Colegiul Medicilor din România: Medicul ATI este ”cel calificat” să identifice şi să stabilească ”balanţa între sedarea minim necesară şi contenţie”

Medicul ATI este ”cel calificat” să identifice şi să stabilească ”balanţa între sedarea minim necesară şi contenţie”, în funcţie de starea şi particularităţile fiecărui caz în parte, afirmă reprezentanţii Colegiului Medicilor România (CMR).

Precizările au fost făcute într-un comunicat remis presei, în urma informaţiilor apărute în mass-media privind procedurile aplicate în cazul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în secţiile ATI din unele spitale din ţară.

Referindu-se la situaţia prezentată în mass-media de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Sibiu, CMR arată că nu se poate pronunţa pe acest caz până la finalizarea anchetelor şi verificărilor care sunt în curs.

În România sunt 304 medici la 100.000 de locuitori

Sedarea în secţiile ATI este bine să fie cea minim necesară, dar este imperativă în unele cazuri pentru a facilita suportarea plămânului artificial/ventilatorului mecanic şi pentru ca pacientul să nu îşi autopericliteze starea de sănătate, în cazul în care este agitat sau are mişcări necontrolate.

În unele cazuri, pentru ca pacientul să nu se autoaccidenteze, dar şi ca dispozitivele medicale, precum cateterele, să poată fi utilizate corect şi eficient, medicii ATI recomandă fixarea mâinilor pacientului cu sisteme special destinate acestui scop„, menţionează CMR.

Pentru ca rezultatele să fie optime, adaugă Colegiul, este nevoie de personal medical în număr suficient şi bine pregătit, dotare corespunzătoare şi infrastructură în conformitate cu Medicina anului 2021.

Pentru cel mai bun rezultat, medicul trebuie să fie ajutat de o echipă medicală corespunzătoare şi bine pregătită, echipamente şi să îşi desfăşoare activitate într-un spaţiu adecvat. De altfel, acesta este un apel lansat în repetate rânduri în ultima perioadă de Colegiul Medicilor din România„, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele CMR, citat în comunicatul de presă.

CMR susţine că în România sunt 304 medici la 100.000 de locuitori, iar în cazul ATI, sunt 5 medici la 100.000 de locuitori, în timp ce media europeană este de 20 – 25 de medici, potrivit reprezentanţilor specialităţii de ATI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...