Colegiului director al CNCD, exasperat de alba-neagra jucată de Teodor Țigan cu documentele Romsilvei

Consiliul Național pe Combaterea Discriminării (CNCD) condus Csaba Ferenc Asztalos se confruntă cu o situația incredibilă generată de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Teodor Țigan, care de câteva luni se joacă de a alba-neagra cu documentele regiei.

PUTEREA a semnalat faptul că fostul director general al Romsilva, din perioada 2003-2004, Ion Dumitru, a sesizat CNCD pe motiv că este discriminat, adică nu i se recunoaște dreptul la muncă în cadrul RNP. Ulterior, Colegiul director al CNCD a solicitat Romsilvei să prezinte documentele prin care să demonstreze că Ion Dumitru nu a fost angajatul RNP.

Dar, documentele transmise la CNCD de către directorul general Teodor Țigan demonstrează că acesta că habar nu are ce semnează și se contrazice pe sine însăși în numele regiei prin documentele semnate.

Practic, prin corespondența purtată cu membrii Colegiului director al CNCD, Teodor Țigan a jucat efectiv alba-neagra cu documentele privind calitatea de fost angajat al Romsilvei a lui Ion Dumitru.

Csaba Ferenc Asztalos

Teodor Țigan: „Dl Dumitru nu a avut raporturi de muncă cu Romsilva”

 Într-unul dintre primele documente transmise către CNCD de către Teodor Țigan a menționat, negru pe alb, că „Dl Dumitru nu a avut raporturi de muncă cu Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, ci cu Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice” (vezi documentul în facsimil).

Practic, fostul director Ion Dumitru a sesizat CNCD pe motiv că este discriminat, adică nu i se recunoaște dreptul la muncă în cadrul RNP, iar Teodor Țigan precizează că nu a fost angajatul RNP.

Numai că actualul director general al Romsilva uită un singur lucru și anume că Ion Dumitru a fost director general al RNP între 2003 și 2004, ulterior ajungând deputat timp de două mandate până în 2012, și după 14 ani de procese s-a dovedit că acuzațiile care i-au fost aduse au fost neîntemeiate.

Mai mult, Ion Dumitru a avut contract de performanță încheiat cu Regia Națională a Pădurilor încheiat pe data 11.08.2003, iar indicatorii de performanță au fost aprobați de Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului. 

De asemenea, în Hotărârea de Guvern nr. 1.526 din 23 septembrie 2004 pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2004 al RNP se menționează foarte clar că este un „fond de salarii aferent conducătorului agentului economic potrivit art. 7 (2) din OUG 79/2001″.

Aberația directorului general al RNP: director și deputat cu un an înainte de alegeri

Dar, Teodor Țigan a transmis către CNCD și o serie de informații false care ridică mari semne de întrebare. Într-unul dintre documente se menționează că „Prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului nr. 319 din data de 23.12.2003, Dumitru Ion a fost suspendat din funcție urmare a exercitării unei funcții elective în Parlamentul României pe toată durata mandatului„.

Ori acel ordin invocat mai sus, adică cel din data de 23.12.2003, nu putea să existe și totodată nici să se menționeze așa ceva. De ce? Pentru că așa cum a precizat Teodor Țigan către CNCD, pe data 23.12.2003 Ion Dumitru era director general la RNP și, ca atare, nu putea să fie suspendat  din această funcție pentru că devenise deputat pentru simplul fapt că Ion Dumitru a devenit deputat după alegerile din decembrie 2004. Ca atare, nu putea să ajungă deputat în 2003, așa cum precizat Teodor Țigan către CNSC.

Țigan: „Dumitru Ion a fost numit în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor”

 Dar, printr-o altă adresă transmisă către CNCD (vezi documentul în facsimil), Teodor Țigan recunoaște că Ion Dumitru a fost director general al Romsilva.

„Prin Ordinul 201 din 06.06.2003 al Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului (autoritatea centrală care răspundea de silvicultură) domnul Dumitru Ion a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de director general și președinte al consiliului de administrație al RNP-Romsilva„, menționează Teodor Țigan.

Practic, Teodor Țigan recunoaște că Ion Dumitru a fost numit director general la Romsilva venind prin detașare din funcția de director al Direcției Silvice Dâmbovița, care direcție este sub controlul și tutela RNP. Mai mult, Teodor Țigan comunică scris la CNCD că „Prin Ordinul 223/07.07.2003, emis de Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului, începând cu data de 07.07 2003, Dumitru Ion a fost numit în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor, încheind cu ministerul un contract de performanță„.

Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului: „Domnul Dumitru Ion a avut calitatea de director general al RNP”

Dar, un alt document ajuns la Colegiul director al CNCD demonstrează foarte clar că Ion Dumitru a fost directorul general al Romsilvei (vezi documentul în facsimil). „În perioada iunie 2003 și decembrie 2004, domnul Dumitru Ion a avut calitatea de director general al RNP și președinte al Consiliului de Administrație al RNP”.

De asemenea, în acel document se mai se mai precizează că „Ministerul agriculturii, pădurilor, apelor și mediului avea atribuția de numire a directorului general al RNP, însă calitatea de angajator o deținea Regia Națională a Pădurilor, instituția care v-a acordat și drepturile salariale cuvenite”.

Practic, prin răspunsurile contradictorii ale directorului general Teodor Țigan, membrii Colegiul director al CNCD, în frunte cu Csaba Ferenc Asztalos, sunt puși în fața unui situații inedite care ar putea avea și conotați penale pentru directorul RNP, adică pentru fals în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...