Coliziune între două trenuri de pasageri, în Spania. 75 de pasageri au fost răniți

Cel puțin 75 de pasageri au fost răniți ușor, miercuri, în urma coliziunii a două trenuri, în regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei, informează serviciile de urgență. Coliziunea, care a avut loc în jurul orei 7:50, s-a produs într-o gară de la periferia Barcelonei. Presa locală a informat că două trenuri care circulau în aceeași direcția au intrat în coliziune, în timp ce una din garnituri se afla oprită în stație.

Nu se știe încă exact cum s-a produs accidentul, iar oficialii nu au oferit, deocamdată, informații oficiale în acest sens.

Serviciile de urgență au anunțat, pe Twitter, că accidentul feroviar a avut loc în gara Montcada i Reixac – Manresa, situată la 12 km de centrul orașului.

Potrivit oficialilor spanioli, 75 de pasageri au fost „răniți ușor”, iar trei oameni au fost transferați la spital.

Traficul feroviar a fost oprit, pentru scurt timp, pe câteva magistrale, din cauza accidentului, a informat serviciul feroviar național Renfe.

Ce spune Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Barcelona, s-a autosesizat în baza informațiilor apărute public cu privire la un accident feroviar produs în dimineața zilei de 7 decembrie 2022, în stația Moncada y Reixac din Catalunia, soldat cu rănirea a 75 de persoane.

În acest context, reprezentanții consulatului general au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile spaniole, pentru a obține informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de la reprezentanții poliției regionale spaniole, răniții au fost transportați la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență de specialitate, iar ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare. Autoritățile spaniole au comunicat reprezentanților oficiului consular că datele referitoare la cetățenia persoanelor rănite vor fi transmise ulterior, dacă va fi cazul.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Barcelona nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Reprezentanții oficiului consular continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +34 661 547 853.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...