Columbia sterilizează hipopotamii lui Pablo Escobar (VIDEO)

Un grup de hipopotami, care reprezintă o moștenire nedorită în urma morții celebrului șef columbian al cartelului drogurilor Pablo Escobar, este sterilizat. Potrivit BBC, Escobar, împușcat de poliție în 1993, este cel care a importat ilegal animale exotice.

Inclusiv această „pereche” de hipopotami – supranumiți „hipopotamii cocainei”. De atunci, o populație în creștere de animale a pus stăpânire pe zona rurală din apropierea fostei sale ferme, Hacienda Nápoles. Până în prezent, guvernul columbian a sterilizat 24 din cele peste 80 de animale. Acestea au fost tratate cu o substanță chimică care le va face infertile.

Ecologiștii columbieni spun că hipopotamii, despre care se crede că sunt cea mai mare turmă din afara Africii, sunt o specie invazivă și au îndepărtat fauna nativă. În 1993, când autoritățile au confiscat Hacienda Nápoles – proprietatea de lux a lui Escobar situată la aproximativ 250 km nord-vest de capitala Bogota – multe dintre animalele găsite acolo au fost distribuite la grădinile zoologice din întreaga țară. Dar nu și hipopotamii. „A fost dificil din punct de vedere logistic să le mute, așa că autoritățile le-au lăsat acolo, crezând probabil că animalele vor muri”, a declarat biologul columbian Nataly Castelblanco pentru BBC la începutul acestui an.

Cu toate acestea, în lipsa unor prădători naturali în America de Sud, hipopotamii s-au înmulțit. Potrivit experților, aceștia au început să se răspândească pe unul dintre principalele cursuri de apă ale țării – râul Magdalena. Oamenii de știință care studiază impactul ecologic al hipopotamilor spun că animalele ar putea afecta ecosistemul local în mai multe moduri.

https://www.youtube.com/watch?v=BQK0FydhoEk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...