Comandant adjunct al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, omorât în luptele din Ucraina

Comandant adjunct al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, căpitanul de gradul I Andriy Paliy, a murit pe teritoriul Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de camaradul său, ofițerul Konstantin Țarenko, conform publicației ucrainene Dnipro Panorama.

„Prieteni, colegi ofițeri! Nu mai suntem însoțiți de colegul nostru, un ofițer cu majuscule, un apărător curajos al Patriei noastre, devotat jurământului și Marinei, un tată iubitor, un prieten adevărat, comandant adjunct al Flotei Mării Negre, căpitan de gradul I Andrei Nikolaevici Paliy. Astăzi, prietenul nostru a murit apărându-ne pe noi, copiii noștri, țara noastră, la granițele sale îndepărtate!”, a scris Țarenko, fără a preciza însă unde și în ce condiții a murit comandantul adjunct al flotei.

Potrivit relatărilor din presă, Paliy a studiat la școala din Severomorsk, regiunea Murmansk, în 1992 a absolvit VVMPU Kiev cu o diplomă în psihologie socială și pedagogie. Avea cetățenia ucraineană. După absolvire, a fost numit comandant adjunct al companiei a 4-a a regimentului 2 pentru activitatea educațională a Gărzii Naționale a Ucrainei de la Kiev. În martie 1993, a refuzat să depună jurământul militar față de Ucraina și a plecat în Flota de Nord a Federației Ruse. În august-septembrie 2008, a participat la operațiunile militare din Georgia.

Până acum forțele armate ucrainene susțin că au eliminiat cinci generali și peste 20 de ofițeri ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...