Comisar șef IGPR, trimis în judecată de DNA pentru mită în formă continuată

Marius Moise, la data faptelor ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA (până în martie 2020), în prezent comisar șef în cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.), a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Moise i-ar fi pretins unui funcționar din administrația publică locală foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constând în obținerea, de către acesta din urmă, a două contracte pentru firma sa (din derularea cărora a fost obținută suma totală de 2.158.262 lei).

În perioada 2018 – 2020, inculpatul a folosit și un Mercedes GLE 450/4MATIC AMG, înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, la data de 15 decembrie 2020, în aceeași cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu omul de afaceri menționat mai sus.

Ulterior, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și șase luni și interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole