Comisarul european pentru Sănătate: Pregătiri pentru un nou val Covid-19 la toamnă şi iarnă

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă acum pregătirile pentru un nou val al pandemiei de Covid-19 la toamnă şi iarnă, ”când s-ar putea combina cu gripa de sezon”, transmite Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, transmit agențiile de presă.

„Aceste luni ar trebuie să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”.

De altfel, executivul comunitar a cerut statelor UE să impulsioneze vaccinarea cu booster a persoanelor cu vârste peste 60 de ani și a celor vulnerabile.

Comisarul european Kyriakides subliniază că, „din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare în unele ţări”.

Pregătirile în vederea unui posibi nou val de Covid vizează reducerea presiunii pe unitățile și personalul medical, dar și asupra economiilor ”în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul și de invazia din Ucraina, precum și de inflație”, a explicat comisiarul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...