Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu este și membru al Consiliului de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia

Începând din data de 27 octombrie 2021, pensionara gălățeancă Mărioara Artemis Gătej a revenit la conducerea Gărzii Naționale de Mediu, dar între timp a ajuns să supravegheze și o mare firmă din România fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Prin Decizia nr. 528 din 27 octombrie 2021 a fostului premier Florin Cîțu, Mărioara Artemis Gătej a revenit la conducerea Gărzii Naționale de Mediu.

Dar, imediat după numire, ea a fost desemnată pe 5 noiembrie 2021 în poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al Damen Shipyards Mangalia SA, cu mandat până în noiembrie 2022.

Numai că de atunci au trecut două luni de zile și Mărioara Artemis Gătej nu și-a trecut în declarația de avere că este membru în consiliul de supraveghere a acestei societăți comerciale care la acea vreme era condusă de actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru.

În plus, ținând cont că funcția de comisar general este un cu rang de secretar de stat, nu există memorandum al primului ministru privind numirea acesteia în bordul acestei societăți din Mangalia.

Oare ce va spune Agenția Națională de Integritate (ANI) despre faptul că actualul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu supraveghează și Damen Shipyards Mangalia?

Mai trebuie precizat că Mărioara Artemis Gătej a mai fost la șefia Gărzii Naționale de Mediu în cabinetul Orban, dar a fost demisă de Florin Cîțu după intrarea USR la guvernare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole