Comisia Europeană anunță că PNRR nu a fost respins: Schimburile de opinii sunt perfect normale

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost respins de Comisia Europeană, a anunțat un purtător de cuvânt al instituției.

”Comisia a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă”, arată executivul european într-un răspuns pentru G4Media.ro.

Reacția Comisiei Europene vine după ce în spațiul public au apărut mai multe știri conform cărora PNRR a fost respins. Premierul Florin Cîțu a catalogat drept „fake news” aceste știri.

 „Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a postat Cîțu, fără a oferi nicio altă explicație suplimentară.

Ce este adevărat, este faptul că CE a transmis mai multe observații la PNRR, lucru care a activat Opoziția, aducând multe critici actualilor guvernanți.

De asemenea, vicepremierul Dan Barna a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi aprobat iar corecturile transmise de Comisia Europeană fac parte dintr-o „consultare firească”.

În opinia sa, PNRR-ul va fi un „un succes”, iar România va atrage cele peste 29 de miliarde de euro.

„Vreau să fiu foarte: consultările care au loc în aceste zile sunt firești, vom răspunde la ele, vor veni, probabil, altele, astfel încât, în momentul în care Comisia Europeană va da avizul final al acestui program să avem într-adevăr un program și niște proiecte care să facă o schimbare semnificativă și vizibilă pentru fiecare cetățean al României”, a mai spus Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole