Comisia Europeană e supărată pe Ungaria. Ce motive are

Doar maşinile cu numere de înmatriculare din Ungaria pot alimenta de săptămâna trecută la preţul plafonat de 480 de forinţi (6,07 lei) pentru un litru de benzină.

Guvernul maghiar a dorit astfel să pună capăt „turismului de benzină”, cum a numit Gulyás Gergely, ministrul cancelariei, fenomenul prin care mulţi cetăţeni străini din zona de frontieră, au alimentat maşinile în Ungaria, potrivit Rador.

Acum Comisia Europeană doreşte să afle, dacă stabilirea de către o ţară a unor preţuri diferite pentru cetăţenii Uniunii Europene pe baza ţării de domiciliu este compatibilă cu legislaţia europeană – a scris portalul maghiar RTL.

Reglementările UE nu permit ca cineva să plătească mai mult…

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Sonia Gaspodinova a declarat pentru portal că reglementările UE nu permit ca cineva să plătească mai mult pentru un produs sau un serviciu doar pentru că trăieşte în altă ţară sau este cetăţean străin.

Încă nu se ştie dacă în acest caz Comisia Europeană va declanşa sau nu procedură de impeachment, împotriva Ungariei, dar chiar dacă acest lucru se va întâmpla, va dura mult timp. Prim-ministrul Croaţiei, Andrei Plenković a spus miercuri că încălcarea reglementărilor comunitare este evidentă, şi dacă acest caz va ajunge la instanţă, Ungaria sigur va pierde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole