Fosta companie a Elenei Udrea, lăsată fără licență de transport feroviar după accidentul de la Fetești

Tim Rail Cargo, societatea comercială al cărei mecanic a tamponat violent miercuri noaptea trenul 50790 aparținând Express Fowarding, în stația Fetești, nu va mai opera pe căile ferate.

Tim Rail Cargo a fost înființată în mai 2013 de patru acționari, fiecare cu 25%: Vasile Flavius Ranga, care era și administrator al societății, Ioan Valeriu Trică (fostul şef al Regionalei CFR Timişoara), Oana Popoviciu (soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Popoviciu) și Elena Udrea. Domeniul principal de activitate este transportul pe calea ferată. În 2017, Elena Udrea își trecea și procentele de la această firmă în declarația de avere. În 2020, Tim Rail Cargo a avut 134 de angajați, o cifră de afaceri de 490 milioane lei și un profit de 4,4 milioane lei.

Elena Udrea s-au retras din companie în 2018, controlată în prezent doar de Vasile Flavius Ranga (35%) și Ioan Valeriu Trică (65%).

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță. Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță”, a transmis joi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Conform acestuia, la nivelul ministerului va fi elaborat un nou act normativ, care va înăspri sancțiunile pentru încălcarea normelor de siguranță atât pentru operatori, cât și pentru personalul acestora.

Vineri  au fost convocat la minister reprezentanții tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă și călători licențiați.

Este al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România din ultima perioadă.

16 vagoane și o locomotivă răsturnate sau deraiate, dar toate echipele CFR SA sunt în teren deja pentru a scurta la maximum perioada

Miercuri noaptea, la ora 23:20, trenul 60514 aparținând Tim Rail Cargo remorcat cu EA 194 (CFR Călători) a tamponat violent trenul 50790 aparținând Express Fowarding remarcat cu DA 1655 (DB CARGO) în stația Fetești. Mecanicul care a generat incidentul avea o alcoolemie de 0,4 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...