Compania Amazon a primit aprobarea FCC de a monitoriza somnul oamenilor!

Publicat: 15 iul. 2021, 05:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Compania Amazon a primit aprobarea FCC de a monitoriza somnul oamenilor!

Amazon a primit aprobarea FCC (Comisia Federală de Comunicații din SUA) de a monitoriza somnul oamenilor prin intermediul unui radar, informează Business Insider.

Descrierea Amazon a device-ului propus este aceea că va folosi senzori radar pentru pentru control fără atingere. De asemenea, dispozitivul va fi static și capabil să monitorizeze somnul, dar și alte activități, printr-o tehnologie tridimensională.

Compania a depus cererea către FCC luna trecută și susține că acest dispozitiv va ajuta oamenii în diverse domenii, inclusiv igienă. Cel mai probabil este vorba despre dispozitivul „Brahms” – un nume de cod dat de Amazon pentru un proiect la care lucrează de mai multă vreme.

Nu va fi primul dispozitiv care are drept scop declarat monitorizarea stării de sănătate a oamenilor. Compania pune la dispoziția publicului și un smartwatch – Halo. Cei de la Amazon nu sunt străini nici de ceea ce reprezintă tehnologia biometrică; unele magazine Whole Foods (brand deținut de Amazon) oferă posibilitatea de a plăti scanându-și palma, potrivit stiripesurse.ro.