Băncile evită să mai dea credite firmelor care nu comunică transparent cum poluează mediului

Foarte puţine companii, inclusiv din România, care nu comunică public şi transparent impactul asupra mediului mai pot beneficia de împrumuturi de la bănci sau de la fonduri de investiţii.

“Foarte puţine companii care nu comunică public şi transparent impactul asupra mediului mai pot beneficia de împrumuturi de la bănci sau de la fonduri de investiţii, chiar şi în România. Avem aici exemplul colosului energetic Oltenia care, iată, se află într-o perioadă de retehnologizare pentru că, altfel, producând energie folosind tot cărbunele ca materie primă nu mai primeşte finanţare de la nimeni. Vestea bună este că acolo există o echipă de management care a înţeles asta şi care acţionează spre a transforma compania care să producă energie verde. Să sperăm că asta se va întâmpla din ce în ce mai des”, a declarat Dragoş Tuţă, fondator al Ambasadei Sustenabilităţii în România, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că tinerii sunt cei care au disponibilitate să schimbe singuri compania în care lucrează prin acţiuni de responsabilizare faţă de mediu.

„Tranziţia la acest model economic este una foarte puternică şi promovată cu viteză foarte mare de Uniunea Europeană. Cred că e un moment bun să le transmitem asta cetăţenilor şi mai ales reprezentanţilor mediului de afaceri, la fel şi reprezentanţilor guvernamentali, pentru că în momentul de faţă această tranziţie economică este o oportunitate pentru România. Toate ţările europene pleacă de la acelaşi nivel”, a conchis Tuţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250...

Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul...

De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro...

Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin...