Băncile evită să mai dea credite firmelor care nu comunică transparent cum poluează mediului

Foarte puţine companii, inclusiv din România, care nu comunică public şi transparent impactul asupra mediului mai pot beneficia de împrumuturi de la bănci sau de la fonduri de investiţii.

“Foarte puţine companii care nu comunică public şi transparent impactul asupra mediului mai pot beneficia de împrumuturi de la bănci sau de la fonduri de investiţii, chiar şi în România. Avem aici exemplul colosului energetic Oltenia care, iată, se află într-o perioadă de retehnologizare pentru că, altfel, producând energie folosind tot cărbunele ca materie primă nu mai primeşte finanţare de la nimeni. Vestea bună este că acolo există o echipă de management care a înţeles asta şi care acţionează spre a transforma compania care să producă energie verde. Să sperăm că asta se va întâmpla din ce în ce mai des”, a declarat Dragoş Tuţă, fondator al Ambasadei Sustenabilităţii în România, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că tinerii sunt cei care au disponibilitate să schimbe singuri compania în care lucrează prin acţiuni de responsabilizare faţă de mediu.

„Tranziţia la acest model economic este una foarte puternică şi promovată cu viteză foarte mare de Uniunea Europeană. Cred că e un moment bun să le transmitem asta cetăţenilor şi mai ales reprezentanţilor mediului de afaceri, la fel şi reprezentanţilor guvernamentali, pentru că în momentul de faţă această tranziţie economică este o oportunitate pentru România. Toate ţările europene pleacă de la acelaşi nivel”, a conchis Tuţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...