Comunicat al Vaticanului despre cum a reacționat Sfântul Părinte la intervenţia desfăşurată sub anestezie generală

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus duminică, la Roma, unei intervenţii chirurgicale, după cum se știe deja. Intervenția a fost ”programată” pentru o inflamaţie a colonului.

Potrivit AFP, Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit ”o intervenţie chirurgicală programată pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului’‘.Sfântul Părinte a reacţionat bine la intervenţia desfăşurată sub anestezie generală”, potrivit unui comunicat al Vaticanului publicat cu puţin înainte de miezul nopţii (22:00 GMT).

Numeroase mesaje de solidaritate

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului. Papa a sosit în jurul orei 15:00 (13:00 GMT) cu maşina, fără escortă, însoţit de şoferul său şi de un colaborator apropiat. El ar putea rămâne cinci zile pentru recuperare într-o cameră de la etajul 10 al spitalului.

Aflat într-o vizită de stat în Franţa, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a trimis un mesaj de susţinere Papei şi ‘‘cele mai calde urări ale tuturor italienilor”. Numeroase mesaje de solidaritate cu Suveranul Pontif au fost de asemenea postate pe site-ul Facebook al agenţiei oficiale a Vaticanului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole