Concurs de frumusețe „bătăios”: Mexicanca Andrea Meza e Miss Univers 2021, dar unele fete chiar au avut ceva de spus!

Andrea Meza, reprezentanta Mexicului, a fost încoronată Miss Univers 2021, duminică seara, la finalul unei gale „bătăioase”, în timpul căreia Miss Myanmar a denunţat lovitura de stat organizată de armată în ţara sa.

Motivația frumoasei din Myanmar este clar bună: „La ce foloseşte acest eveniment dacă nu-l pot folosi pentru a trimite un mesaj puternic de rezistenţă împotriva prejudecăţilor şi violenţei?”, a scris ea pe Instagram, alături de fotografii cu ţinuta purtată în competiţie.

Concursul de frumusețe feminină s-a desfășurat în SUA. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de Covid.

În vârstă de 26 de ani și îmbrăcată cu o rochie de seară strălucitoare de culoare roşie, Andrea Meza le-a devansat pe finalistele din Brazilia şi Peru. Concursul a fost prezentat de actorul Mario Lopez şi de Olivia Culpo, fostă Miss Univers 2012.

Miss Myanmar categoric a atras atenția

Câştigătoarea din acest an a întrecut peste 70 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Univers. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Univers 2019. Câştigătoarea din 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei.

Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

”Oamenii din ţara mea mor şi sunt împuşcaţi de armată în fiecare zi”, a spus concurenta în videoclipul său de prezentare – difuzat înainte de finala concursului -, care a inclus fotografii ce o prezentau în timp ce participa la manifestaţii împotriva juntei militare. ”Drept urmare, aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar”, a adăugat tânăra.

Și Miss Singapore a avut eva de spus

Miss Myanmar a câştigat, joi, premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional. Îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, ea a purtat o pancartă cu mesajul ”Rugaţi-vă pentru Myanmar”.

Cel puţin 796 de persoane au fost ucise de forţele de ordine în Myanmar după lovitura de stat de la 1 februarie, potrivit unui ONG, iar peste 3.800 de persoane au fost arestate.

Miss Singapore, Bernadette Belle Ong, a profitat la rândul ei de prezenţa în competiţia pentru cel mai frumos costum tradiţional pentru a denunţa discriminarea contra persoanelor de origine asiatică. Concurenta a apărut pe scenă într-un body roşu sclipitor şi cizme asortate, purtând pe deasupra o mantie în culorile drapelului din Singapore, pe care era inscripţionat mesajul ”Opriţi ura împotriva asiaticilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...