Condamnări în dosarul spionării fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi

Câte 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de 3 ani pentru șefii agenției Black Cube, în dosarul spionării fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Condamnarea vine după ce israelienii au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT.

Black Cube este o agenție israeliană de consultanță strategică. În aprilie 2016, procurorii DIICOT au reţinut 2 agenţi Black Cube, ambii de 25 de ani.

Unul a spart conturile de e-mail ale unor apropiaţi ai Codruţei Kovesi, iar celălalt a sunat noaptea la fratele, tatăl şi fostul soţ al şefei DNA. Cei doi și-au recunoscut faptele, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției și au primit câte 2 ani și 8 luni cu suspendare.

În septembrie 2016, DIICOT a reușit să obțină și arestarea fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, acuzat că ar fi făcut legătura dintre compania Black Cube și cei care au plătit operațiunea. El a fost deferit justiţiei în 2020. Între timp, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar de corupţie şi a fugit în Italia. În mai 2018, un al treilea agent Black Cube, care reușise să fugă, a fost arestat, a încheiat și el un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit 2 ani și 10 luni cu suspendare.

DIICOT continuă ancheta în dosarul disjuns privind finanţatorii operaţiunii de spionare şi hărţuire a fostei şefe DNA, potrivit Radio Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...