Condiții inimaginabile într-un spital din țară: Suspecți de COVID-19 dezbracați și consultați la plămâni la 5 grade

Imagini șocante în curtea Spitalului Județean din Buzău. Pacienții suspecți de coronavirus sunt dezbrăcați și consultați în corturi de triaj unde „este la fel de frig ca afară”. Clipul video a fost publicat de vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu.

„Am primit aseară acest video din partea unei doamne din Buzău diagnosticată cu COVID-19. Imaginile sunt din unul dintre corturile mizerabile de triaj din curtea Spitalului Județean din Buzău. Cortul era spart, plin de apă și bolnava a stat 9 ore în condiții infernale, asta s-a întâmplat acum 3 nopți… La 5 grade a fost dezbrăcată și consultată la plămâni, în cort era la fel de frig ca afară!”, a scris Emmanuel Ungureanu pe Facebook.

O pacientă spune că nu înțelege cum poate un medic să consulte în asemenea condiții un pacient care ar putea să aibă o afecțiune la plămâni. Ea precizează că a așteptat în acel cort și i-au înghetat picioarele, tălpile, „patul este rece ca gheața”.

Condiții inimaginabile într-un spital din țară

„Așa arată cortul în care sunt acum, cu fermoarele deschise la ușa de la intrare. Nici măcar vreun pic de aer cald. Cortul este mare, ar încăpea aici 3 aeroterme, cu condiția să meargă non-stop, pentru ca pacienții care sunt consultați la plămâni cu suspiciune de COVID să poată fi consultați în siguranță. Aici sunt nevoită să aștept cu suspiciune de pneumonie și chiar cu suspiciune de COVID, cu simptome de tuse. Aici sunt nevoită să aștept, mi-au înghețat picioarele, mi-au înghețat tălpile, patul este rece ca gheața. Nu știu cum ar putea să consulte aici un medic pe cineva care ar putea să aibă o afecțiune la plămâni.” – mărturia unei paciente din Buzău, suspectă de COVID-19.

https://www.facebook.com/1213299995450587/videos/278238996885105

Emanuel Ungureanu scrie că bolnava a stat 9 ore în condiții infernale, dezbrăcată și consultată la plămâni la 5 grade.

„Acum câteva zile am fost în vizită la acest spital și am vorbit câteva minute cu doctorul Zoican, șeful UPU, atunci domnul doctor mi-a spus că se vor amplasa în curtea spitalului niște containere. Au trecut 8 luni de la începutul pandemiei, de ce nu s-a pregătit managerul pesedist al spitalului de valul doi al pandemiei, de ce nu s-a implicat conducerea roșie a Consiliului Județean Buzău? Acum câteva zile am explicat într-un interviu faptul că în tot județul Buzău există doar un singur aparat RT-PCR care testează în medie 172 de pacienți pe zi pentru COVID-19, extrem de puțin? Am solicitat Consiliului Județean Buzău să mai cumpere un aparat RT-PCR, situația devine dramatică și la Buzău”, adaugă el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...