Conducerea Apelor Române s-a trezit în sfârșit: Plajele nou înființate vor fi evacuate după trei de luni de ocupare ilegală

Publicat: 04 aug. 2021, 11:17, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Conducerea Apelor Române s-a trezit în sfârșit: Plajele nou înființate vor fi evacuate după trei de luni de ocupare ilegală
Paul Cononov

Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral s-a trezit, la jumătatea sezonului estival, că plajele înființate pe fonduri europene prin intermediul proiectului „Protecția și reabilitarea litoralului românesc la Marea Neagră în zona Mamaia” sunt ocupate ilegal.

Printr-o adresă a controversatului director al ABA Dobrogea Litoral, Paul Cononov, toți cei care au ocupat suprafețe de plajă fără contract sunt somați ca de aseară în 48 de ore să evacueze plaja și totodată să redea plaja la starea inițială pe propria cheltuială (vezi documentele în facsmil).

Practic, toate dotările ilegale de pe plajă vor fi ridicate de către reprezentanții de la ABA Dobrogea Litoral. Această acțiune a celor de la Apele Române este oarecum surprinzătoare ținând cont de faptul că sezonul estival este deschis de vreo trei luni de zile și suprafețele de plajă nou înființate pe fonduri europene au fost ocupate ilegal din primele zile cu sezlonguri, umbrele sau alte amenajări estivale.

Trebuie precizat că timp de cinci ani de zile plajele înființate prin fonduri europene „nu pot fi aducătoare de venit”, adică nu se poate amenaja nimic pe aceste suprafețe.