Conducerea Apelor Române s-a trezit în sfârșit: Plajele nou înființate vor fi evacuate după trei de luni de ocupare ilegală

Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral s-a trezit, la jumătatea sezonului estival, că plajele înființate pe fonduri europene prin intermediul proiectului „Protecția și reabilitarea litoralului românesc la Marea Neagră în zona Mamaia” sunt ocupate ilegal.

Printr-o adresă a controversatului director al ABA Dobrogea Litoral, Paul Cononov, toți cei care au ocupat suprafețe de plajă fără contract sunt somați ca de aseară în 48 de ore să evacueze plaja și totodată să redea plaja la starea inițială pe propria cheltuială (vezi documentele în facsmil).

Practic, toate dotările ilegale de pe plajă vor fi ridicate de către reprezentanții de la ABA Dobrogea Litoral. Această acțiune a celor de la Apele Române este oarecum surprinzătoare ținând cont de faptul că sezonul estival este deschis de vreo trei luni de zile și suprafețele de plajă nou înființate pe fonduri europene au fost ocupate ilegal din primele zile cu sezlonguri, umbrele sau alte amenajări estivale.

Trebuie precizat că timp de cinci ani de zile plajele înființate prin fonduri europene „nu pot fi aducătoare de venit”, adică nu se poate amenaja nimic pe aceste suprafețe.

1 COMENTARIU

  1. Dupa 3 luni ??Pai acuma s a trezit di somnul cel spagar.Pana acum cei care au ocupat ilegal plaja au facut BANI , fara prea multe investitii,Se repeta situatia de la Metrou .Statul contruieste ,privatul exploateaza si isi insuseste beneficiu.Nu se precizeaza daca sumele obtinute ilegal din exploatarea plajeor vor fi indentificate si confiscate de stat??Dar pana acum cei responsabili cu espectarea unei Legii pe cati bani au dormit??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...