Congresul SUA cere retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Congresul SUA a introdus un proiect de rezoluţie prin care se solicită retragerea trupelor Rusiei din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al AUR, în proiectul de rezoluţie propus de către congresmanul William R. Keating, se menţionează ca „întreg personalul şi echipamentele ce aparţin forţelor armate sau de securitate ruse să fie retrase de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova”.

Documentul asigură că SUA susţin Republica Moldova în ceea ce priveşte securitatea energetică şi economică, potrivit sursei citate.

„Salutăm proiectul de rezoluţie din Congresul american legat de retragerea trupelor ruse de pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi aşteptăm ca Washingtonul să încurajeze clasa politică de la Chişinău să se alăture voinţei majorităţii populaţiei celui de-al doilea stat românesc de integrare în Uniunea Europeană prin reunirea România„, declară deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

În context, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, susţine că „acest îndemn de retragere a trupelor de ocupaţie este un semnal politic important care arată preocuparea SUA faţă de menţinerea unui conflict îngheţat la frontiera de est a NATO„.

1 COMENTARIU

  1. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că mișcările ruse sunt „neobișnuite ca dimensiune și amploare” și a adăugat că „nu este clar care sunt intențiile Rusiei”.
    Ucraina a fost prinsă într-un război mortal cu separatiștii susținuți de Moscova în estul său din 2014, când Rusia a ocupat peninsula Crimeea.
    Șefa UE, Ursula von der Leyen, a discutat despre situația din jurul Ucrainei cu președintele american Joe Biden, în timpul unei vizite la Washington săptămâna aceasta.
    „UE și SUA susțin pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris von der Leyen pe Twitter după întâlnire. „Suntem pe deplin în spatele lor în eforturile lor de a-și moderniza economia și de a construi reziliență”.
    ”Un oficial al NATO condus de SUA a spus că alianța este „vigilentă și monitorizează în mod obișnuit mișcările forțelor ruse. ”Este important să se asigure transparența și să se evite orice calcul greșit”.
    Rusia și conflictul Belarus-UE
    Preocupările europene și americane cu privire la poziționarea militară a Rusiei de-a lungul graniței ucrainene vin pe fondul unei alte confruntări între puterile orientale și occidentale, cu migranți și refugiați nevinovați prinși la mijloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...