Consilier prezidențial ucrainean: Rușii pregătesc o ofensivă simultan, în trei direcții

Rușii se pregătesc pentru o ofensivă simultan în trei direcții: în zonele Popasna (regiunea Lugansk), Avdiivka (regiunea Donețk) și în direcția Zaporojie. Consilierul șefului biroului președintelui Oleksii Arestovici a declarat acest lucru în direct pe canalul Feigin Live, relatează agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

„Planifică o ofensivă în mai multe direcții, simultan. Trupele ruse s-au adunat în apropiere de Popasna și se pare că vor merge fie spre vest, fie spre nord. „Partidul” cere încercuirea Rubezhny, Severodonetsk, Lisichansk. Și în direcția Zaporojie a ajuns… un batalion de tancuri. Așteptăm cu nerăbdare marșul acestor «oameni buni» în ofensivă”, a spus Arestovici.

Potrivit acestuia, în ultima zi, rușii nu au avansat în ofensivă, dar acum încă se pregătesc să atace.

„Ei vor să trimită ultimele resurse, inclusiv tancurile, în atingerea unor obiective politice stupide, care sunt nerealist de rezolvat în această etapă, cu aceste forțe. Aceasta este voința conducerii politice a Kremlinului… Acestea sunt încercări remarcabil de persistente de a-și trimite trupele să fie ucise de apărarea noastră”, a spus consilierul.

Arestovici a numit această ofensivă așteptată o amenințare la nivel tactic și crede că aceste încercări ale rușilor nu vor fi încununate de succes.

După cum a relatat anterior agenția ucraineană de știri, ministrul apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat într-o declarație că Ucraina a intrat într-o fază lungă a războiului și este dificil de prezis cât va dura.

La începutul lunii mai, Arestovici a prezis trecerea armatei ucrainene la o contraofensivă în a doua jumătate a lunii iunie – în iulie.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. Cum se descurcă Rusia cu faptul că a promis în 1996 că, în schimbul tuturor armelor nucleare, nu va invada Ucraina?
  Lui Vladimir Putin nu-i pasă de promisiunile făcute de Rusia Ucrainei când a fost semnat Memorandumul de la Budapesta. Nu-i pasă de promisiunile făcute din nou Ucrainei în 2009.
  Putin rescrie istoria pentru a justifica nejustificabilul.

  El va indica promisiunea încălcată făcută de americani lui Gorbaciov de a nu extinde NATO mai mult spre Rusia, dar nu își va aminti niciodată propriile eșecuri.

  Așa se întâmplă cu un dictator odios care este gata să facă orice pentru a justifica acțiunile lui nejustificate și mai ales odioase care au costat deja viața a sute de civili nevinovați din Rusia. Imaginile care apar arată bine cum se comportă armata rusă în Ucraina.

  Este păcat, iar istoria își va aminti ce este cu adevărat Putin: un dictator însetat de sânge gata să facă orice pentru a-și atinge obiectivele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole