Consilierii USR Plus cer DNA să îl verifice pe Robert Negoiță pentru abuz în serviciu

Șapte consilieri locali si USR Plus de la Primăria Sectorului 3 au depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva edilului Robert Negoiță în cazul deceselor de la șantierul ilegal deschis lângă Ministerul Culturii, arată un comunicat de presă al USR Plus .

Consilierii care au depus plângerea sunt Ana Ciceală, Alexandru Sava, Eugen Matei, Teodora Stoian, Nicorel Nicorescu și Vlad Gheorghe. Ei au arătat că lucrările de pe șantierul de lângă Ministerul Culturii, realizate din dispoziția lui Robert Negoiță, urmăreau modificarea accesului auto spre demisolul clădirii Ministerului Culturii, pentru ca în final să obțină spațiu pentru amenajarea „câtorva terase”.

Consilierii generali și locali și europarlamentarul Vlad Gheorghe, le cer procurorilor anticorupție să cerceteze și implicarea celor două firme subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algorithm Rezidential SRL și Algorithm Construcții S3, ca și a funcționarilor din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care au acționat la ordinul verbal al primarului Negoiță.

Lucrările de pe șantier au fost efectuate de societatea Algorithm Rezidential SRL fără autorizație de construire, fără ca Sectorul 3 să aibă vreun drept asupra terenului și fără să fie comunicată data începerii lucrărilor și fără să fie luate măsurile de siguranță necesare pentru evitarea accidentelor,” se arată în comunicat.

„Primarul Robert Negoiță știa despre aceste lucrări, desfășurându-se din dispoziția lui, edilul Sectorului 3 deplasându-se pe teren de mai multe ori. În discuțiile cu consilierii Eugen Matei și Alexandru Sava a admis că știe că nu are drept să facă lucrări pe teren, fără să informeze proprietarul și fără să îi ceară acordul, dar s-a justificat susținând că el vrea să fie o zonă frumoasă și că ar dura prea mult ca să obțină avize. Măsurile dispuse de Robert Negoiță au condus la lucrări nelegale ale Algorithm Rezidential SRL, lucrări care vor fi finanțate din banii contribuabililor.

„Din presa locală a rezultat că primarul Negoiță urmărea modificarea accesului auto spre demisolul Bibliotecii Naționale, pentru ca în final să amenajeze terase pe terenul unde s-au desfășurat lucrări de șantier, dar pentru astfel de lucrări era obligatorie obținerea prealabilă a unei autorizații.

„Robert Negoiță le-a comunicat consilierilor USR PLUS că vrea să valorifice materialele extrase de pe teren, precum fier, beton, pământ, în colaborare cu terți.

„Confruntat de consilierii locali și generali aflați pe teren, edilul Sectorului 3 le-a precizat de mai multe ori că este conștient de ceea ce face și nu îl sperie niște amenzi, în loc să facă demersuri pentru a pune în legalitate șantierul”.

Consilierii generali și locali le-au transmis procurorilor și imagini de pe șantierul nelegal, înregistrări video, inclusiv cu răspunsurile lui Robert Negoiță la întrebările consilierilor USR PLUS și PNL către Primăria Sectorului 3 și răspunsul primit de aceștia. De asemenea, ei transmis, la începutul lunii august, o plângere și procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu imagini și înregistrări de pe șantierul deschis în zona Esplanada. În acest dosar, parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a deschis dosar penal in rem.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole