Consiliul Naţional al Elevilor: Solicităm noului Guvern să trateze problema şcolii în pandemie cu seriozitate

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, sâmbătă, că, deşi petiţia ”Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia!” a fost semnată de peste 45.000 de persoane, nu a existat nicio reacţie oficială a miniştrilor de la Sănătate şi Educaţie.

Consiliul Naţional al Elevilor anunţă, sâmbătă, că, după ce a lansat petiţia ”Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia!” nu a existat nici măcar o reacţie din partea autorităţilor, ca răspuns la solicitările a peste 45.000 de semnatari.

”Mai mult decât atât, deşi am solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu am primit niciun răspuns şi, se pare, nu se prefigurează un set de măsuri stabile, asumate de guvernanţi. Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetăţenilor, care solicită în regim de urgenţă adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din şcoli, dar şi care să asigure o educaţie de calitate din perspectiva actului de predare-învăţare, având în vedere pierderile generate de pandemie”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor.  

Elevii cer celor două ministere ”să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi şi de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem”.  

”De asemenea, condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei, având în vedere că noua tulpină de COVID-19 pare să ajungă şi în România şi, în baza experienţei altor state care se confruntă cu această situaţie, pare să fie mult mai infecţioasă şi mai transmisibilă decât variantele precedente ale virusului. Sunt necesare măsuri adoptate din timp, pentru a nu mai arunca o întreagă ţară în acelaşi haos din ultimele luni”, au mai transmis elevii.  

”Este absolut esenţial ca cele două ministere să ia măsuri măcar în al doisprezecelea ceas, astfel încât, după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educaţional”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.  

În 24 noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o petiţie adresată miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, intitulată ”Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia din România”.  

Elevii au cerut ca regulile să nu mai fie schimbate în timpul jocului, dar şi măsuri clare pentru derularea şcolii în timp de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...