Consiliul General al Capitalei a aprobat azi creșterea prețurilor de parcare până la 300-600 de lei pe an și publicarea pe site a autorizațiilor de construcție

În ședința de azi a Consiliului General al Municipiului București au fost aprobate deschiderea unui centru drive-thru în Piața Consituției pentru vaccinare și trecerea din domeniul public în domeniul privat a unui corp de clădire aparținând Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, construcție care va fi demolată pentru a fi înălțat un nou corp de clădire, cu finanțare din partea Băncii Mondiale.

De asemenea, s-a votat azi în CGMB transparentizarea autorizațiilor de construire în București.

„Toate autorizațiile emise de acum înainte vor fi postate pe site-ul Primăriei Generale, împreună cu informațiile adiacente, pentru ca oricine să poată verifica dacă lucrările dintr-o anumită locație au autorizație și dacă acea autorizație se respectă. În câteva luni vom face acest lucru și retroactiv, adică vom publica pe site și autorizațiile de construire emise începând cu 1 ianuarie 2018”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Audit la Primăria Capitalei

S-a votat și un proiect de hotărâre pentru realizarea unui audit privind ceea ce s-a petrecut în Primăria Capitalei în ultimii ani. Vor fi investigate 5 aspecte în cadrul acestui audit: finanțele primăriei, gestiunea patrimoniului, resursele umane, resursele IT și urbanismul. Tot în spiritul transparenței, începând de azi, pentru orice cerere de informație publică, primăriile din București și instituțiile subordonate vor răspunde gratuit, fără a percepe o taxă de copiere.

Pentru domeniul social, au fost aprobate două proiecte prin care a fost împuternicit Consiliul Local al Sectorului 6 pentru a încheia parteneriate cu două organizații non-guvernamentale – Organizația Salvați Copiii și Asociația Centrul Rromilor „Amare Rromentza” – pentru realizarea unui centru-pilot pentru copiii victime ale abuzurilor sexuale, respectiv a unui centru comunitar pentru minoritatea rromilor. De asemenea, a fost corectat un abuz făcut de către precedentul Consiliu General, prin care taximetriștilor li s-a interzis să folosească aplicațiile de taxi de pe smartphone.

„Acea hotărâre a CGMB din decembrie 2017 e deja suspendată în justiție, iar CGMB a decis azi să o abroge parțial”, continuă Nicușor Dan.

În fine, la solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă. Banii vor ajunge la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și o mai bună întreținere a acestor parcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...