Constanța reunește crema industriei maritime din Marea Neagră și din lume

Publicat: 25 iun. 2024, 18:29, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Business , ? cititori
Constanța reunește crema industriei maritime din Marea Neagră și din lume
Foto: skyscrapercity.com

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanţa), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), organizează, în perioada 25-28 iunie, Maritime Business Week.

Evenimentul internațional dedicat industriei maritime va reuni la Constanța cele mai importante companii din acest domeniu.

Pe durata a trei zile, participanții vor putea explora inovațiile și tendințele actuale din domeniul maritim, prezentate de companii internaționale de renume, în cadrul TOMIS MARITIME EXPO, destinată specialiștilor din domeniu.

Vor fi organizate demonstrații de sporturi nautice și competiții pe lac, oferind participanților oportunitatea de a experimenta și de a se bucura de activități inovatoare și captivante într-un mediu plin de energie.

De asemenea, vor fi două zile de conferințe tematice, cu sesiuni de prezentări și discuții susținute de experți locali și internaționali, ce vor aborda subiecte de actualitate din domeniul maritim și logistic. De la discuții despre securitate cibernetică până la managementul riscurilor și asigurări, fiecare conferință va oferi oportunități valoroase de învățare și networking pentru participanți.

Nu în ultimul rând, în data de 27 iunie, va fi organizat Forumul Internațional România-Georgia, un prilej important pentru dezbateri și explorarea oportunităților de colaborare și dezvoltare între cele două state. La eveniment va participa E.S. dna Ambasador Tamar Beruchasvili, alături de reprezentanții firmelor georgiene din domeniul naval.

„Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de a evidenția realizările și inovațiile din sectorul maritim, precum și de a facilita colaborările dintre companiile din domeniu. Expoziția va aduce laolaltă lideri din industrie, experți, investitori și factori de decizie, oferind o platformă de networking și schimb de idei esențială pentru dezvoltarea continuă a industriei navale. Participanții vor avea ocazia să descopere cele mai recente tehnologii și soluții inovatoare, să participe la prezentări și workshop-uri tematice și să exploreze oportunități de afaceri. România are o tradiție îndelungată în domeniul naval și beneficiază de poziția strategică la Marea Neagră, având potențialul de a deveni un hub regional pentru inovație și dezvoltare în sectorul maritim. Prin această expoziție, ne propunem să consolidăm poziția României pe piața globală și să atragem noi investiții care să stimuleze creșterea economică și crearea de locuri de muncă. Împreună, putem construi un viitor prosper pentru industria navală, bazat pe colaborare, inovație și sustenabilitate. Vă așteptăm cu drag la expoziția noastră și suntem convinși că va fi un eveniment de referință pentru întreaga comunitate maritimă”,

a declarat dl Mihai Daraban, președintele CCIR și, totodată, președintele CCINA Constanța.