Constantin Codrescu a murit. Artiștii plâng moartea actorului

Este doliu pe scena teatrului românesc! Actorul Constantin Codrescu a murit în urmă cu puțin timp. Regretatul maestru este plâns acum de foștii colegi de breaslă.

Constantin Puiu Codrescu a murit la 91 de ani

Constantin Codrescu sau „Puiu Codrescu” așa cum era cunoscut de mulți, a trecut în veșnicie în noaptea de duminică spre luni. Marele actor avea 91 de ani și mai multe afecțiuni.

Cea care a dat vestea tristă despre decesul lui Puiu Codrescu a fost chiar fiica lui.

Deși în trecut au avut numeroase episoade conflictuale, cei doi au trecut într-un final peste acestea. Astfel, Lăcrămioara Codrescu a putut să îi fie alături în ultimele clipe pe pământ.

Povestea neștiută de iubire a lui Florin Piersic. Actorul a fost îndrăgostit lulea de o studentă

Constantin Codrescu a avut o carieră de excepție

Constantin Codrescu a avut o carieră excepțională. Parte a generației de aur a teatrului românesc acesta a fost actor, regizor și scenograf.

Maestrul s-a născut la Vaslui în 1931, însă a trăit în București încă din tinerețe. Puiu Codrescu a absolvit Institutul de Teatru din Capitală, fiind unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale.

Constantin Codrescu s-a remarcat în sfera teatrului, dar și a filmului. A fost profesor în cadrul mai multor facultăți de teatru din România. De asemenea a și condus Teatrul Maria Filotti din Brăila precum și pe cel din Sfântu Gheorghe.

Activitatea lui remarcabilă a fost admirată de colegii de breaslă. Puiu Codrescu a creionat sute de roluri de excepție. Atât în zona teatrului cât și a filmului.

Plâns de Florin Piersic

Colegii de breaslă ai regretatului actor sunt îndurerați de trecerea acestuia în veșnicie. Florin Piersic a postat în mediul online un mesaj răvășitor legat de această pierdere uriașă a teatrului.

„Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepţie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieţii tale şi mi-e greu să cred ca te-am pierdut…”,a scris marele actor pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole