Consultări publice pentru schimbarea contractului – cadru de acordare a asistenței medicale și medicamentelor

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, luni, că a demarat, împreună cu Ministerul Sănătăţii, un proces ‘„amplu” de analiză şi consultare privind elaborarea unui noul model al contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum şi a normelor de aplicare ale acestuia.

Potrivit unui comunicat al CNAS, într-o primă etapă, în perioada 13 iulie – 31 august, vor fi colectate în format electronic propunerile de modificare a contractului-cadru şi a normelor de aplicare ale acestuia.

Pentru această etapă, CNAS a transmis invitaţii, pentru a contribui cu propuneri, către toţi actorii din sistem interesaţi să participe la elaborarea noului model de contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociaţii profesionale şi patronale şi asociaţii de pacienţi reprezentative la nivel naţional.

Este important să alocăm mai mult timp pentru elaborarea următorului contract-cadru, astfel încât să putem evalua cât mai bine reglementările pe care le va conţine acesta, necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a serviciilor în sistemul de sănătate. Împreună cu Ministerul Sănătăţii, ne-am propus un proces transparent de consultări şi negocieri, în care vocea fiecărui actor din sistem să fie auzită. Toate propunerile pe care le vom primi vor fi analizate şi centralizate, iar rezultatele analizei comune a Ministerului Sănătăţii şi a CNAS, precum şi minutele consultărilor şi negocierilor vor fi făcute publice„, a declarat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, citat în comunicat.

Calendarul consultărilor publice privind noul model de contract-cadru poate fi accesat pe site-ul CNAS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...