Consulul onorific, prințul Sturdza, pe lista AUR a donatorilor de lux

Fără mulți donatori de mare calibru, Alianța pentru Unirea Românilor se poate însă lăuda cu faptul că unul dintre cei care susțin consistent gruparea este prinț. Este vorba de stră-strănepotul lui Mihail Sturdza, domnitorul Moldovei. Șerban Dimitrie Sturdza este consul onorific al Macedoniei de Nord la consulatul deschis în Constanța.

Anul trecut a fost unul bun pentru bugetul Alianței, ce a primit a doar din cotizații aproape 3 milioane de lei, conform documentelor depuse de omul de afaceri Marius-Dorin Lulea, reprezentantul legal al partidului și cel care l-a avut angajat ca director de marketing, timp ce 10 ani, pe liderul George Simion.

Din Situația cuantumului total al cotizațiilor primite în anul 2022 rezultă mai exact un total de puțin peste 2,9 milioane de lei, cu variații lunare destul de mari, între 123.000 lei (în aprilie 2022) și 346.000 lei (februarie 2022).

Lista membrilor de partid care au plătit în anul 2022 cotizații a căror valoare însumată depășește baremul de 10 salarii de bază minime brute pe țară este extrem de scurtă, dar cu greutate.

Este vorba de omul de afaceri Cornell Petrișor, președintele companiei de construcții Cornell’s Quality Construction ce realizează lucrări în domeniile electric, sanitar și fabricarea de materiale personalizate pentru constrcuții. Aportul lui Petrișor a fost de 40.000 de lei, la nivelul anului trecut.

Cel de-al doilea mare donator este prințul Șerban Dimitrie Sturdza, ce a donat 49.000 de lei către AUR în octombrie 2022.

Stră-strănepot al lui Mihail Sturdza, domnitorul Moldovei, Șerban Dimitrie este consul onorific al Republicii Macedonia de Nord la Constanța, funcție pe care o deține din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...