Consumul de alimente ultra-procesate accelerează declinul cognitiv

Un studiu publicat la începutul acestei săptămâni, publicat în revistat JAMA Neurology, susține că fast-food și alimentele ultra-procesate ar mări în mod considerabil riscurile de declin cognitiv și deci de demență.

Pentru acest studiu, autorii au monitorizat 10.000 de brazilieni, o perioadă de aproximativ zece ani. În această perioadă, participanții la studiu au efectuat periodic teste cognitive și au precizat cu ce se hrăneau.

Rezultatele sunt categorice: persoanele cu regim care conține peste 20% alimente ultra procesate prezentau declin cognitiv cu 28% instalat mai rapid comparativ cu persoanele care mâncau mai puține alimente din această categorie.

În plus, studiul a evidențiat că funcții ca logica, planificarea sau rezolvarea unor probleme sunt într-un declin mai rapid cu 25% în cazul persoanelor care consumau frecvent alimente ultra-procesate. Totuși, autorii studiului nu au observat nicio modificare notabilă în privința memoriei.

Potrivit autorilor studiului, acest declin major ar putea fi provocate de leziunile cerebro-vascular generatede consumul constat de alimente ultra-procesate. Un astfel de regim ar putea, de asemenea, să accelereze circulația moleculelor pro-inflamtorii, ceea ce ar provoca inflamarea sistemică, afectând creierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...