Contestații Bacalaureat 2021. Care este modelul de cerere și procedura prin care se depun contestațiile

Candidații nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2021 pot depune contestații luni, 5 iulie, începând cu ora 12:00.

Depunerea contestațiilor se poate face până la ora 18:00. Acestea vor fi soluționate în intervalul 6-9 iulie.

Contestațiile la BAC fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmit prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

„Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Model de cerere contestație Bacalaureat 2021

Contestația se depune printr-o cerere care conține și o declarație-tip în care se menționează că absolvenții au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cererea pe care elevul trebuie să o depună conține numele candidatului, CNP-ul, seria și numărul de buletin, școala absolvită, profilul și specializarea.

Rezultatele finale, cele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...