Continuă contrele pe taxe, în Coaliție. Ciucă vrea dezbatere pe impozitul progresiv

Liderul PNL a declarat că partidul nu susține nicio taxă pentru 2024 și consideră că e nevoie de negocieri pentru impozitul progresiv.

”PNL, în momentul de faţă, nu susţine niciun fel de taxă pentru anul 2024, iar pe impozitul progresiv trebuie să existe o dezbatere nu doar la nivelul deciziei politice, ci una împreună cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, astfel încât să găsim o formulă care să aducă modificările la Codul Fiscal”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că modificări la Codul Fiscal sunt prevăzute în PNRR.

”Modificări la Codul Fiscal sun cuprinse în jaloanele din PNRR, pentru că el va produce efecte pe termen mediu şi lung. Nu vorbim de un cod fiscal care să fie modificat în fiecare an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decidă dacă se va menţine cota unică – însă să fie cu adevărat unică – sau se va trece la impozitare progresivă. ”Eu nu refuz niciuna dintre variante”, a transmis premierul.

viewscnt

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...