UPDATE – CONTINUĂ EXODUL DIN PNL! Cine sunt ultimii liberali care l-au părăsit pe Cîțu: ”PNL merge în genununchi, cerşind”

Publicat: 28 oct. 2021, 12:36, de Narcis Popescu, în News , ? cititori
UPDATE - CONTINUĂ EXODUL DIN PNL! Cine sunt ultimii liberali care l-au părăsit pe Cîțu: ”PNL merge în genununchi, cerşind”

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat că a demisionat din grupul parlamentar al formaţiunii, urmând să activeze ca deputat neafiliat, gestul acestuia fiind imitat la scurt timp de Constantin Șovăială a anunțat că se retrage din grupul PNL din Camera Deputaților. Surse politice spun că săptămâna următoare alți 2 parlamentari PNL vor demisiona și ei.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Orban este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL, după plecarea lui Ludovic Orban. Miercuri, şi-au anunţat demisiile deputaţii Ionel Ştefan şi Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.

UPDATE 17:00 Deputatul George Ionescu a demisionat din grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL de Prahova, George Ionescu, și-a depus și el astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL. Este alt parlamentar liberal care procedează astfel, fără să plece și din partid. Contactat de Puterea.ro, deputatul Ionescu a confirmat informația, dar a refuzat să facă vreun comentariu. Ionescu este considerat un apropiat al fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, numele său apărând și pe lista celor care l-au susținut pe fostul premier în lupta pentru șefia partidului câștigată de Florin Cîțu.

Dancă se declară dezamăgit de atitudinea guvernului care, în opinia lui, a abandonat programul de guvernare cu care a obținut voturile cetățenilor. ”Mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a declarat Ionel Dancă.

Practic, noi în PNL am fost în faţa oamenilor cu un mesaj care a primit votul de încredere la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare, alături de coaliţia formată din PNL, USR şi UDMR. Românii ne-au dat acest vot, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor, prin urmare acest gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare”, a declarant joi dimineață Dancă. Acesta spune că „noua conducere a PNL merge în genununchi cerşind sprijin de la PSD şi culmea umilinţei această solicitare de sprijin din partea PSD este refuzată”.

Ionel Dancă a anunţat că sunt şi alţi parlamentari care vor pleca din grupul PNL în perioada următoare. ”Da, suntem mai mulţi parlamentari PNl care îl vom urma pe Ludovic Orban în această decizie, în perioada următoare”, a spus el.

O altă demisie din grupul parlamentar PNL. Este vorba de deputatul de Sibiu Constantin Şovăială, apropiat al lui Ludovic Orban, care a anunţat că va activa ca neafiliat în Camera Deputaţilor şi a criticat dur actuala politică a conducerii PNL. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj, spune Şovăială, într-un mesaj pe Facebook. Este al cincilea parlamentar care părăseşte grupul parlamentar, după demisia lui Ludovic Orban.

Șovăială s-a lepădat și el Iohannis

O altă demisie din grupul parlamentar PNL. Este vorba de deputatul de Sibiu Constantin Şovăială, apropiat al lui Ludovic Orban, care a anunţat că va activa ca neafiliat în Camera Deputaţilor şi a criticat dur actuala politică a conducerii PNL.

„Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj”, spune Şovăială, într-un mesaj pe Facebook. Este al cincilea parlamentar care părăseşte grupul parlamentar, după demisia lui Ludovic Orban.