Contra-ofensivă de mari proporții pregătită de ucraineni, civilii sunt rugați să părăsească regiunea

Locuitorii din regiunea Lugansk sunt rugați să o părăsească în viitorul apropiat, deoarece în această zonă din sud – estul țării ar urma o contraofensivă a forțelor armate ale Ucrainei, a transmis șeful Administrației Regionale de Stat din Lugansk, Serhiy Gaidai, pe Telegram. Problema siguranței fizice nu e generată doar de război ci și de infrastructura distrusă.

Gaidai a spus că locuitorilor li se va cere să părăsească orașele mari și să se refugieze în alte așezări, unde vor putea supraviețui contraofensivei.

„În orașele mari, cum ar fi Rubezhnoye, Lisichansk și Severodonetsk, după eliberare, nu vom putea lăsa oamenii să intre. Este imposibil să se asigure sezonul de încălzire acolo – totul este distrus. Chiar și cu toate posibilitățile financiare, refacerea rețelelor de încălzire va dura câteva luni. Poate că oamenii vor avea ocazia să se întoarcă să-și verifice apartamentele, dar este imposibil să rămână acolo peste iarnă”, a scris Gaidai.

Potrivit Institutului American pentru Studiul Războiului, forțele armate ale Ucrainei ar putea străpunge granița regiunii Lugansk în direcția Kremenna.

Între timp, invadatorii care se retrag din Liman încearcă să obțină un punct de sprijin în zona regiunii Kremna Lugansk.

Gaidai a mai spus că eliberarea regiunii Lugansk va începe în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...