Contrabandă la frontiere: Vama românească, împreună cu alte 12 din UE, au reținut 36 milioane țigarete, 2360 kg tutun și 160.000 litri alcool

Echipele de supraveghere și control vamal ale Direcției Generale a Vămilor și structurilor vamale teritoriale au participat la Operațiunea Joint Action Day Finestra, sub coordonarea FRONTEX, care a avut ca scop combaterea criminalității la frontiera terestră externă a estului și sud-estului Uniunii Europene.

Accentul a fost pus pe combaterea infracționalității din domeniul contrabandei cu tutun și produse din tutun. Această operațiune s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2021.

În urma intensificării acțiunilor de control la frontiera externă a estului și sud-estului Uniunii Europene, pe perioada desfășurării operațiunii au fost descoperite 36 milioane bucăti țigarete de contrabandă, 2.360 kg tutun, 160.000 litri alcool, 6.000 litri ulei mineral și 6 vehicule.

Echipele de supraveghere și control vamal ale Direcției Generale a Vămilor și structurilor vamale teritoriale, au confiscat pe parcursul operațiunii un numar de 29.480 buc. țigarete, 102 litri băuturi spirtoase, 527 litri vin și 50 litri insecticid.

La operațiune au participat reprezentanți din 13 țări europene (România, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Belgia, Bulgaria, Croația, Ungaria, Italia, Spania, Moldova, Ucraina), precum și reprezentanți a 7 agenții europene/ organizații internaționale (FRONTEX, EUROPOL, EUROJUST, OLAF, EUBAM MD/UA, INTERPOL, OMV) și au avut ca lideri FRONTEX și România (autoritatea vamală, poliția națională și poliția de frontieră).

„Astfel de acțiuni vor fi organizate și pe viitor, împreună cu celelalte autorități de aplicare a legii din România, în scopul combaterii traficului ilicit cu tutun și produse din tutun la frontierele Uniunii Europene”, precizează Vama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...