Contraofensiva ucraineană, în mai multe direcții: „Rușii vor avea parte de surprize”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăsat să se înțeleagă că există o contraofensivă lansată în direcții diferite, dar nu va spune exact care sunt acestea pentru ca rușii să aibă parte de o surpriză.

Întrebat de un jurnalist de ce armata ucraineană a decis să lanseze un contraatac în regiunea Herson chiar acum, Zelenski a răspuns: „Nu voi spune că este un singur contraatac în regiunea Hersonului… Există direcții sau direcții – la plural – și trebuie să mergem mai departe”.

Când i s-a cerut să clarifice faptul că contraofensiva din regiunea Herson nu este singurul lucru care se întâmplă în Ucraina, Zelenski a spus că „nu poate discuta detaliile niciunei ostilități” și vrea ca „inamicul să primească câteva surprize de la noi”.

Zelenski a adăugat că ucrainenii nu vor ceda niciun teritoriu, iar eliberarea este doar o chestiune de timp, deși o sarcină dificilă.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au confirmat că contraofensiva forțelor de apărare ucrainene se dezvoltă semnificativ în sud și est. Trupele ucrainene avansează în mai multe direcții în partea de vest a regiunii Herson și au securizat teritoriul din spatele râului Siverskyi Doneț din regiunea Donețk.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...