Controale ANAF la firme. 30 noiembrie, termenul pentru conectarea caselor de marcat

 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început un program de controale la mai multe companii pentru a verifica modul de conformare privind conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, în contextul în care termenul de 30 noiembrie se apropie.

Concret, este vorba de 100 de acţiuni de control la companii din piață. 87% dintre operatorii economici unde au fost finalizate verificările s-au conformat, în timp ce pentru ceilalți au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare, se arată într-un comunicat al ANAF.

„Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, potrivit reprezentanţilor ANAF.

ANAF va continua și în perioada următoare acţiunile de control, scopul fiind atât “prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cât şi asigurarea unui mediu concurenţial corespunzător”.

Conectarea se poate realiza pentru toate modelele de aparate de marcat electronice fiscale instalate în zonele deservite de rețelele de comunicații pentru care Institutul Național de CercetareDezvoltare în Informatică ICI București a eliberat aviz tehnic favorabil și, după caz, supliment de aviz, conform prevederilor legale stabilite la art.3, alin. (7) din OUG nr. 28/1999, potrivit ghidului ANAF.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...