Controale… controlate în familie la Ministerul Agriculturii și ANIF

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a început să inventarieze canalele de irigații și totodată să și le viziteze, dar demersurile sale sunt oarecum sabotate de oamenii lăsați ”moștenire” de foștii ministrii Adrian Oros și Adrian Chesnoiu.

Rețetă de control în familie

Cel mai elocvent exemplu de blocaj funcțional și informațional este cel de la Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții, condusă de directorul general Anca Simina Popescu, pupila unui controvesat șef de autoritate de la noi.

În ultima perioadă, pe adresa Ministerului Agriculturii au venit o mulțime de reclamații privind jafuirea și distrugerea sistemului de irigații, dar aproape toate au fost îngropate la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) – entitatea care exploatează, administrează, întreţine şi repară amenajările de îmbunătăţiri funciare din domeniul public sau privat al statului, declarate de utilitate publică, condusă de Cornel Popa, omul susținut și garantat de deputatul liberal Emil Dumitru.

Cum au fost îngropate reclamațiile? Foarte simplu. Reclamațiile privind sistemul de irigații ajungeau la Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții, condusă în realitate de directorul adjunct Petrică Anton, fost polițist. De aici erau direcționate spre soluționare la ANIF unde șef al controlului este chiar Marius Alexandru Anton, adică fiul lui Petrică Anton.

Cum șeful controlului de la ANIF n-are nici în clin nici în mânecă cu funcția pe care o ocupă, adică fără nicio experiență în domeniu, reclamațiile erau îngropate pe circuitul tată-fiu de la Ministerul Agriculturii. Astfel, majoritatea reclamațiilor privind jaful și neregulile de la ANIF au murit din fașă prin acest circuit.

Daea, prizonierul de serviciu al… controlului

Acum ministru Petre Daea se dă de ceasul morții să vadă care este situația  sistemului de irigații și să caute soluții, dar se lovește de blocajul controlat de directorul adjunct al Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții, Petrică Anton, cel care a ajuns pe această funcție ca urmare a unui control prin sudul țării care viza familia unui demnitar.

Colac peste pupăză, recent, cea de a doua soție a directorului Petrică Anton a ajuns șef serviciu la Agenția Domeniilor Statului (ADS). Și când te gândești că vor urma o mulțime de examene atât la Corpul de control de la Ministerul Agriculturii, dar și prin țară, unde în prima linie va fi tandemul Anca Simina Popescu-Petrică Anton, adică de oamenii lăsați moștenire de foștii miniștrii Adrian Oros și Adrian Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole