Controverse în SUA – de la votul prin poștă, la scene haotice

Controverse legate de apropiatele alegeri din SUA continuă să preocupe opinia publică americană. Mai ales în contextul faptului că președintele Donald Trump și-a reluat avertismentele referitoare la o posibilă fraudare a procesului electoral din noiembrie. Care s-ar putea produce prin intermediul votului prin corespondență. Citat de The New York Times, Donald Trump a avertizat că votul extins prin poștă va duce la „alegerile cele mai corupte” din istoria SUA.

„Încă patru ani de… ce anume, mai exact?”, se întreabă NYT în legătură cu alegerile din noiembrie și cu Convenția Republicană. Publicația americană mai comentează că republicanii au ales să nu ofere convenției lor nicio platformă. În schimb, partidul a aprobat o rezoluție prin care își anunță “sprijinul entuziast” față de programul “America First” al președintelui Trump. indiferent care ar fi el.

“Casa Albă a lansat online un program pe puncte al celui de-al doilea mandat. Convenția propriu-zisă de săptămâna aceasta nu a oferit aproape nimic altceva. Decât o victimizare și o adâncă prețuire față de președinte”, mai comentează The New York Times.

Controverse: Între alegeri și violențe

Între timp, în Statele Unite continuă protestele din Kenosha, statul Wisconsin, după împușcarea repetată din spate a unui bărbat de culoare, Jacob Blake, de către un polițist. Incidentul „a generat proteste și scene haotice, inclusiv distrugerea de bunuri și proprietăți, incendii și intervenția cu gaze lacrimogene”, scrie The Washington Post. „Nu vom avea niciodată un rezultat electoral pe 3 noiembrie”. Astfel s-a exprimat de curând președintele SUA, în timpul unui discurs. “Nu cred că vom putea şti cum se încheie alegerile săptămâni, luni, poate niciodată”, a susţinut Trump. “Nu suntem pregătiţi pentru 51 de milioane de buletine de vot. Acest lucru va fi extrem de umilitor pentru ţara noastră”, a adăugat preşedintele american. “Aceasta este o problemă foarte serioasă pentru democraţie”. Preşedintele ridică o problemă logistică, în cazul în care numărul buletinelor de vot trimise prin poştă va exploda. “Aşa cum este de aşteptat, într-o ţară are are deja un istoric în privinţa rezultatelor controversate”, notează AFP.

Analiștii de pretutindeni se întreabă cum se va descurca în cele din urmă America, împărțită fiind între alegeri și violențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...