Controverse „turistico-alimentare”: Directorul Galeriei Uffizi din Florenţa vrea taxe pe sendviş!

Directorul Galeriei Uffizi din Florenţa, unul dintre cele mai importante muzee din Italia, a stârnit controverse după ce a cerut instituirea unei taxe pe sendviş odată cu revenirea turiştilor în oraşele culturale din ţară.

Grăsimea de la panini şi ketchupul nu fac bine pavajului”, a declarat directorul Galeriei Uffizi din Florenţa, germanul Eike Schmidt, pentru publicaţia La Nazione, potrivit AFP. Din punctul lui de vedere ar fi justificată introducerea unei taxe suplimentare pentru vânzătorii ambulanţi de mâncare, întrucât aceştia nu oferă un spaţiu pentru servirea mesei clienţilor, care sunt nevoiţi astfel să consume preparatele pe stradă.

Municipalitatea trebuie să suporte costurile curăţeniei, Schmidt a explicat într-un interviu publicat joi. El a dezvăluit că Uffizi este curăţat de cel puţin două ori pe zi pentru a preveni petele persistente.

„Este o idee absurdă”

Municipalitatea din Florenţa a menţionat joi că nu are autoritatea introducerii unei astfel de taxe, care ţine de competenţa parlamentului naţional. Primarul nu a dorit să comenteze pe marginea acestei propuneri, potrivit biroului de presă al municipalităţii. „Este o idee absurdă”, a spus un reprezentant al asociaţiei micilor întreprinzători italieni, potrivit ziarului La Repubblica.

Asociaţia întreprinzătorilor din sectorul comerţului şi turismului consideră că este responsabilitatea municipalităţii din Florenţa să amenajeze zone pentru consumarea preparatelor culinare stradale, notează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole