Convulsii pe piețele internaționale: Prețul petrolului, în scădere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce Reuters a relatat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite ar fi ajuns la un compromis referitor la nivelul producţiei care ar debloca acordul OPEC+ privind creşterea livrărilor la nivel global.

Aceasta în condiţiile în care statele lumii îşi revin din pandemia de coronavirus. Declinul s-a accentuat după ce date guvernamentale din SUA au arătat că cererea de  benzină a scăzut considerabil săptămâna trecută. În timp ce Administraţia pentru informaţii din domeniul energiei a anunţat că stocurile au scăzut peste aşteptări, pentru a opta oară consecutiv, declinul a fost umbrit de încetinirea cererii de benzină, informează news.ro.

Stocurile de carburanţi din SUA au crescut chiar dacă producţia rafinăriilor a scăzut uşor.

Stocurile americane de benzină au urcat cu 1 milion de barili, comparativ cu aşteptările pentru un declin de 1,8 milioane de barili.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 1,1 dolari pe baril, sau cu 1,45%, la 75,36 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate a coborât cu 1,55 dolari, sau cu 2%, la 73,73 dolari pe baril.

O sursă din cadrul OPEC+ a declarat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au căzut de acord ca EAU să îşi mărească baza de producţie în acordul referitor la producţie al OPEC+ încheiat de statele participante anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...