Copii vegetarieni. Copii omnivori. Sunt la fel de sănătoși?

Potrivit unui studiu realizat de FranceAgriMer în 2020, 79% dintre francezi consideră că trebuie să mănânce carne pentru a fi sănătoși.

Este o anchetă care include adulți, dar nu se referă la copii. Iată că specialiștii și-au pus această întrebare: copiii vegetarieni sunt mai sănătoși comparativ cu cei cu alimentație mixtă.

Pentru a răspunde la această chestiune, ei au monitorizat 8.907 copii, cu vârsta medie de 2 ani la începutul studiului. Printre ei, 248 de copii aveau un regim vegetarian. Mai mulți parametri biologici – indicele de masă corporală, cantitatea de lipide, 25-hidroxivitamina D în sânge etc – au permis autorilor studiului să observe starea de sănătate globală a copiilor.

Rezultatele studiului, publicate în revista Pediatrics, indică faptul că nu sunt diferențe semnificative între parametrii monitorizați la copiii vegetarieni și la cei omnivori. Copiii vegetarieni cresc la fel ca semenii lor care se hrănesc și cu carne.

În schimb, vegetarienii sunt expuși unui risc mai mare de a fi subponderali. Dar asta nu înseamnă că toți copiii vegetarieni vor fi sub greutatea corespunzătoare vârstei lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...