Copiii din Gorj, la psiholog, din cauza stresului provocat de cutremure

În ultime zile, copiii din județul Gorj, afectat de o serie neîntreruptă de cutremure, au nevoie de suport de specialitate, avertizează psihologii.

Aceștia subliniază că panica și spaima provocate de cutremure îi afectează pe adulți, dar cu o mai mare intensitate pe copii. În cazul celor mici, teama se asociază cu anxietatea.

”Destul de speriați sunt copiii, atât pentru viața lor, cât și pentru a celor dragi. Au necesitat intervenție terapeutică serioasă. Nu mai dormeau. Ieri am avut o fetiță de 13 ani. Fetița de ieri nu mai voia să meargă la baie singură, de teamă să nu se întâmplă ceva când este la baie. Nu mai mânca. Reacții puternice la stres”, a declarat Laura Birdeanu, medic primar psihiatrie pediatrică, citat de publicația ”Pandurul”.

Mulți părinți nu mai pot dormi, pentru că stau de veghe de teama unui cutremur. Evident, la această stare de stres se racordează și copiii.

Psihologii subliniază că, în condițiile în care vorbim despre atacuri de panică, depresie, tulburare de stres post traumatic, mai ales copiii au nevoie de suport de specialitate. Cu atât mai mult cu cât zilnic se înregistrează noi cutremure și copiii retrăiesc aceste evenimente traumatizante.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...