Copiii uciși de Vlad Pascu, vinovați pentru accident! Ultima decizie a instanței

Publicat: 04 apr. 2024, 14:44, de Filon Stan, în Dezvăluiri , ? cititori
Copiii uciși de Vlad Pascu, vinovați pentru accident! Ultima decizie a instanței
Copiii ucisi de Vlad Pascu, vinovati pentru accident

A avut loc un nou termen în dosarul intitulat de presă „2 Mai”, în care șoferul Vlad Pascu este judecat după ce a provocat un accident soldat cu doi morți, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

Copiii uciși de Vlad Pascu se fac și ei vinovați pentru accidentul care le-a curmat viața! Asta a declarat avocatul șoferului teribilist judecat acum pentru provocarea accidentului rutier de la 2 Mai, în urma căruia doi adolescenți au decedat.

Copiii uciși de Vlad Pascu, vinovați pentru accident

„În raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experţilor, în sensul în care participanţii la trafic au creat o stare de pericol pasiv în sensul în care se deplasau neregulamentar. E o culpă comună”, a afirmat Adrian Bendeac, apărătorul lui Vlad Pascu.

De cealaltă parte, Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre victime, a declarat la ieșirea din instanță că cererea depusă de el a fost respinsă. Apărătorul a solicitat instanței de judecată schimbarea încadrării juridice în omor calificat pentru inculpatul Vlad Pascu.

“S-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, lucru care era cumva bănuit de către noi de data trecută. Evident, aveai cumva prefigurată ideea aceasta de a-l păstra pe aceeaşi procedură. Ştim foarte bine, fapta până la zece ani şi şase luni va avea limitele reduse cu o treime din pedeapsa respectivă. Se vor audia la următorul termen martori, se vor audia părţile vătămate, respectiv părţile civile, cele care au rămas în viaţă ca şi părţi vătămate şi data viitoare va fi ultimul termen de judecată”, a declarat Adrian Cuculis.

Așadar, tânărul teribilist va fi judecat în continuare pentru patru fapte: ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa a patru substanţe interzise. Cuculis este sigur că dosarul 2Mai se va încheia la următorul termen, pe data de 18 aprilie.

Vă reamintim că Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.