Medic ginecolog acuzat de omor calificat prin cruzime

Medicul ginecolog Florin Robe de la Spitalul Polizu este acuzat oficial de omor calificat prin cruzime. Avocatul Adrian Cuculis susține că medicul lăsa copiii prematuri să moară sau, ”pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, ”îi omora el”.

Totul a început în urmă cu trei ani, când o femeie a ajuns la spital cu avort spontan. A fost extras avortonul care nu mai avea semne vitale. ”În acest caz, s-ar fi încălcat procedura dacă fătul ar fi fost dus la neonatologie pentru a fi pus la incubator. Vorbim despre un avorton de sub 25 săptămâni, fără semne vitale. A fost pus într-un dispozitiv până urma să i se facă anatomia patologică. După câteva ore, o asistentă a observat că fătul are mișcări de respirație, iar în secunda doi a fost dus la neonatologie. Copilul a supraviețuit, iar astăzi are trei ani”, relatează Dcnews, în urma discuției cu medici.

De altfel, sunt medici ginecologi care consideră că în acest caz s-a respectat procedura.

”Fapta ginecologului de la Polizu este incredibilă”

În legătură cu acest caz, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, că fapta ginecologului de la Spitalul Polizu din Capitală, acuzat că ar fi lăsat să moară copii născuţi prematur, este greu de definit şi că pare „incredibilă”.

„Este greu de definit, mi se pare incredibil aşa ceva”, a spus ministrul Rafila,
De asemenea, a precizat că a trimis Inspecţia Sanitară din minister în control la Polizu.

„Este o situaţie pe care am aflat-o în cursul dimineţii, nu este o situaţie care s-a întâmplat ieri, ci în urmă cu mai bine de trei ani, am trimis deja Inspecţia Sanitară să evalueze modul de acordare a asistenţei medicale. În prezent, este o anchetă penală în curs, (…) în momentul în care Parchetul ne va cere informaţii de natură medicală, pe care le vom putea oferi, o vom face imediat şi necondiţionat.(…) Dacă punem problema unei tentative de omor, aşa cum am citit şi eu în presă, este o acuzaţie foarte serioasă şi trebuie luate măsuri”, a afirmat ministrul Rafila.

Anchetă la Maternitatea Polizu

Și Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la cazul medicului de la Maternitatea Polizu, acuzat de malpraxis în privinţa comportamentului în cazul copiilor născuţi prematur.
„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti afirmă categoric că o astfel de situaţie, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Trebuie, însă, înainte de orice afirmaţie, aşteptat rezultatul oficial al anchetei autorităţilor competente”, afirmă CMMB într-un comunicat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu, acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...