Copil înecat cu o bomboană, salvat de mama sa îndrumată telefonic de dispecerul 112

Un copil în vârstă de doi ani din județul Argeș care s-a înecat cu o bomboană a fost salvat chiar de mama sa, cu ajutorul telefonic al celor de la 112.

Evenimentul trist, dar cu final fericit, s-a produs miercuri, când a fost inițiat un apel telefonic din partea unei femei din comuna argeşeană Bughea de Jos, a transmis joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. 

Plutonierul major Adrian Burcea este cel care a răspuns apelului dat la 112 în acest caz. Dispecerul lucrează de puțin timp la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, dar i-a dat mamei indicaţiile pas cu pas, astfel încât copilul să poată respira din nou.

Acesta a învăţat-o pe femeie să îl aşeze pe micuţ cu faţa în jos, să îl pună pe antebraţ şi să îl bată pe spate, rămânând cu aceasta cât timp a făcut manevra şi până când copilul și-a revenit.

În cazul unor evenimente des neprevăzute și periculoase, specialiștii recomandă populaţiei să descarce aplicaţia DSU, să acceseze rubrica „Mai multe” şi mai departe „Învaţă”. În aplicaţie sunt disponibile şi jocuri educative pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...