Copilul de un an căzut din mașină, prin portieră, a murit. Marea greșeală a părinților

Tragedie în județul Caraş-Severin. Băiatului de un an și trei luni, căzut din mașina aflată în mers pe un drum din Caraş-Severin, după ce s-a deschis portiera, a murit, după zeci de ore de comă. Iar totul s-a produs, deoarece copilul nu a fost prins cu centura de siguranță.

Incidentul s-a produs în localitatea Ciuta, mașina fiind condusă de tatăl copilului. Micuțul se afla pe bancheta din spate, fără să fie prins în centuri. La un moment dat, când autoturismul a ajuns într-o curbă, copilul s-a dezechilibrat, a alunecat din scaunul pentru copii, iar, din nefericire, portiera s-a deschis și a căzut direct pe șosea.

Totul s-a produs într-o fracțiune de secundă, iar mama lui n-a putut face practic nimic. Aceasta se întorsese să-i pună centura de siguranţă băiatului mai mare, aflat într-un alt scaun special.

Copilul căzut pe șosea, aflat într-o stare foarte gravă, a fost dus de către tată la Caransebeş, însă, pentru că spitalul nu are însă secţie de chirurgie şi traumatologie pediatrică, a fost transportat apoi la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Din păcate, previziunile sceptice ale medicilor s-au adeverit, iar copilul a murit după ce a fost zece ore în comă.

Între timp, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandările poliției

Potrivit reglementărilor în vigoare, minorii care au o înălțime de până la 135 cm trebuie să fie fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

 „Vă recomandăm să țineți cont de faptul că cei mici trebuie protejați împotriva urmărilor accidentelor de circulație cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutății şi înălțimii acestora.

Nerespectarea obligației pasagerilor aflați într-un autovehicul de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranță omologate se sancționează cu 4 sau 5 puncte-amendă, iar conducătorului de autovehicul i se aplică şi 3 puncte de penalizare”, se arată într-un comunicat al  IPJ Caraş-Severin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...