Coreea de Nord: Populația ”în totalitate nevaccinată” împotriva Covid-19, iar jumătate subnutrită și cu comorbidități

Publicat: 16 mai 2022, 21:30, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Coreea de Nord: Populația ”în totalitate nevaccinată” împotriva Covid-19, iar jumătate subnutrită și cu comorbidități
Sursa foto: Reuters

Un expert de la Universitatea din Leeds avertizează că populația Coreei de Nord ar putea fi ”în totalitate nevaccinată” contra Covid-19, transmite Sky News.

Oficial, prin agenția de presă de stat, Coreea de Nord recunoaște că se confruntă cu o criză majoră provocată de Covid-19, după ce a declarat pentru prima dată existența unui focar de infecție. Dar și în aceste condiții, Coreea de Nord persistă în respingerea ajutorului internațional oferit pentru imunizarea populației.

Coreea de Nord are 25 de milioane de locuitori.

Aidan Foster-Carter, expert în problematica acestei țări, de la Universitatea Leeds, a declarat că populația Coreei de Nord ar putea fi ”în totalitate nevaccinată”. El a mai adăugat că, de fapt, Coreea de Nord este una dintre cele două țări din lume – cealaltă fiind Eritreea din Africa – numită adesea Coreea de Nord a Africii, care oficial nu a vaccinat pe nimeni împotriva Covid-19, din câte se știe la ora actuală.  Și aceasta în condițiile în care China, Organizația Mondială a Sănătății și Coreea de Sud s-au oferit să-i furnizeze vaccin împotriva Covid-19.

Și, din păcate, populația Coreei de Nord se confruntă și cu alte probleme. Subliniind amploarea acestor probleme, Foster-Carter mai spune că jumătate din populația Coreei de Nord este subnutrită și foarte multe persoane au comorbidități, printre care tuberculoză. Este firesc ca liderul nord-coreean să ceară și să accepte ajutorul internațional, mai precizează acesta.