Coreea de Sud a adoptat o lege care interzice vânzarea de carne de câine 

Publicat: 09 ian. 2024, 12:32, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Coreea de Sud a adoptat o lege care interzice vânzarea de carne de câine 

Coreea de Sud a adoptat o lege care interzice comercializare de carne de câine. Legea urmărește ca până în 2027 vânzarea de câini și sacrificarea lor să ia sfârșit.  

Consumul de carne de câine este o practică veche care ține de secole, iar legea urmărește stopare comerțului și renunțarea la mâncarea cărnii de câine, în Coreea de Sud. Carnea de câine era găsită foarte des și se regăsește mai ales pe masa tinerilor.

Așa cum prevede noua lege, de acum creșterea câinilor în scopul comercializării cărnii lor va fi interzisă. Cei care vor încerca să încalce legea ar putea primi pedeapsa cu închisoare.  

Pedepse cu închisoare pentru cei care încalcă legea

Astfel, cei care omoară câini riscă până la trei ani de închisoare, în timp ce persoanele care doar vând carnea vor primi maxim doi de închisoare sau amenzi de până la 30 de milioane de KRW (18.000 de lire sterline). În schimb, consumul cărnii de câine nu va fi interzis.  

Abia în 2027 legea va intra în vigoare. Timp în care cei care se ocupau cu astfel de lucruri au timp să își găsească alt loc de muncă. De altfel, vor prezenta și un plan de retragere a afacerii autorităților locale. Acestea au transmis că le vor oferi sprijin fermierilor, măcelarilor și patronilor de restaurante.  

În trecut, conform unor statistici, Coreea de Sud avea un număr de 1.600 de restaurante care serveau carne de câine și un număr de 1.150 de locuri unde se creșteau aceste animale. Cel mai popular preparat în rândul persoanelor mai în vârstă este „boshintang”, în schimb, tinerii preferă alte delicatese. 

Și în trecut s-a încercat interzicea vânzării de carne de câine

Încă din anul 1980 guvernele au încercat să interzică comercializarea cărnii de câine, însă fără succes. Actualul președinte și prima doamnă sunt mari iubitori de animale și dețin șase câini. Kim Keon Hee, soția președintelui Yoon Suk Yeol a cerut și ea încetarea acestei practici.

OUG pentru drepturile animalelor susțin de mult timp o astfel de măsură. Conform organizațiilor, câinii sunt fie electrocutați, fie spânzurați, chiar dacă cei implicați în comerțul și sacrificare lor spun că practica a devenit mai umană.